top of page
Untitled design (3).png

Kom Genieten
Bij B&b Gasthuisstraat Of B&b Suupmarkt In Dokkum

 

Hé jij daar! Leuk dat je onze B&B pagina bezoekt! 

 

Wij zijn Elise en Monique, 26 & 30 jaar. Toen we bij elkaar kwamen had ik (Elise) de bouwval aan de Gasthuisstraat net gekocht. Toen ik mijn omgeving vol trots liet zien wat ik gekocht had, kwamen daar verschillende reacties op. Uiteraard was iedereen even blij voor mij, maar opmerkingen als 'wat heb je op je hals gehaald' en 'waar ben je aan begonnen' zijn vaak voorbij gekomen. Ik was verliefd geworden op de zolder, enigszins verborgen met een vlizotrap. Mijn omgeving moest gewoon geduld hebben om te zien wat ik al lang zag.

Kosten noch moeite zijn gespaard, en met volle moed ben ik uiteraard met veel hulp er voor gegaan. Muren afbreken, daken er af, draagconstructies laten zetten, ramen plaatsen, samen met Monique de ideale inrichting bedenken, houtskelet opbouwen, leidingen leggen, stuken, gietvloer leggen, keuken plaatsen, en heel veel schuren, verven en als een van de laatste grote opdrachten, een eikenhouten vissengraat vloer leggen. 


Er was op deze zolderverdieping helemaal niets. Geen water, afvoer, stroom, isolatie, of überhaupt een betrouwbare vloer. Reden te meer om er helemaal van te maken wat wij het mooist vonden! 

Vanaf het punt waarop wij samen begonnen aan de ideale indeling, kwam de intrede in het project van Monique steeds meer. Bij haar nieuwe relatie kreeg ze natuurlijk ook mijn liefde voor dit binnenstadpandje er als cadeau bij! Samen groeide er plannen en ideeën en kwamen we, na alles in een mal gegooid te hebben, op een eindresultaat welke wij graag 'het pareltje van Dokkum' noemen.  

Het project heeft ongeveer anderhalf jaar geduurd, met weken waarin we 80 uren bezig waren, maar ook weken waarbij er af en toe maar 4 uurtjes geklust kon worden.

d6afff86-a158-496a-8b69-6b141454d6cf.JPG
unnamed (13).jpg
d66e4a08-f20d-4b9a-a7d1-a0b50663d60e.JPG
8f58a2bb-a2c1-4afc-ae01-ba927d9abc32.JPG

Bloed, zweet, littekens, tranen, discussies, vermoeidheid, hebben geleid tot de adembenemende sfeer die het nu uitstraalt. Het was het meer dan waard! 

Naast dit gigantische project werk ik fulltime als directrice van een agri bedrijf, en heb ik een grote passie voor voetbal, met name het keepersvak. Ook hierin ben ik veel bezig met het verzorgen van trainingen, keepersdagen en kan ik keepers voorzien van de juiste uitrusting. Wanneer ik op miraculeuze wijze nog wat ruimte in mijn agenda kan vinden, vul ik deze tijd met veel enthousiasme voor defensie. 

Monique is vanaf jongs af aan al veel bezig met interieur & design en heeft daar ook een opleiding in gevolgd. Een technische kijk, met oog op het eindresultaat heeft er dan ook voor gezorgd dat we het ideale klus duo waren. Ze is fulltime werkzaam als keukenadviseur en onlangs begonnen met de voorbereidingen voor een eigen adviesbureau in de binnenhuisarchitectuur. 

 

Beide hebben wij een afkomst uit de horeca. De hospitality raast door onze aderen en blijft ook voor altijd een rode draad in ons leven houden. Gasten verwennen, een prachtige dag bezorgen en misschien wel de verwachtingen overtreffen. Een prachtige uitdaging die wij aan willen gaan! Je mag ons zien als gastvrouwen. Schroom niet om contact op te nemen en vragen te stellen. Wij zijn er om jouw bezoek aan Dokkum legendarisch te maken!

B&B Gasthuisstraat Dokkum was de prachtige start van ons grotere plan om de komende jaren nog veel meer mooie projecten op te mogen pakken. En dat plan is sneller gegroeid dan we dachten. Want per 01-06-2022 mogen wij ons trotse eigenaren noemen van het prachtige karakteristieke pand aan de Suupmarkt 22. In dit pand bevind zich al enkele jaren B&B Het Vergulde Scheepje, welke wij uiteraard vol passie voort zullen zetten. Ondanks dat we van binnen het pand nog, in fases, naar onze smaak moeten aanpassen, kun je nu al wel genieten van een heerlijke overnachting met ontbijt in dit karakteristieke pand waar in 1700 een bierbrouwerij in gevestigd zat. 

 

Tot snel in Dokkum.

Liefs Elise & Monique

0991901f-e851-4da9-a9d1-65c0d7773a2a.JPG
409c8d2b-04b6-4663-af1d-dc5371d46852 (1)
mow en elise.jpg

Wij vinden het leuk om ons verhaal te vertellen, zodat iedereen weet hoeveel liefde er in deze oude binnenstad pandjes gaat. Maar jij bent natuurlijk benieuwd wat je allemaal in onze B&B's tot je beschikking hebt! Nou een hoop! De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je in onze B&B's:

  • heerlijk slapen op een tweepersoons bed

  • binch-watchen op de bank (Gasthuisstraat) of genieten in een gezamenlijke ruimte (Suupmarkt/ Het Vergulde Scheepje)

  • Je eerste lokale biertje drinken (we hebben bij beiden B&B's een rijk gevulde koelkast)B&B de Gasthuisstraat beschikt daarnaast ook nog over een privé dakterras, waarop je heerlijk kunt genieten van de stadse geluiden, maar toch tot rust kunt komen door de beschutte ligging.

  • de ochtend met een kick-start beginnen met een rijk gevulde ontbijtmand. (Check altijd even naar inclusief of exclusief prijzen).

  • gebruik maken van de gratis wifi

  • een spelletjes avond plannen of tot rust komen met een goed boek. Onze B&B's liggen er vol mee

  • zelf koken in B&B de Gasthuisstraat (al raden we zeker aan om een langs de lokale horeca ondernemers te gaan)

  • een lunchmand op maat mee krijgen voor bijvoorbeeld een zonnig dagje varen. Want ook bootjes zijn in Dokkum te huren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag ons snel.

  • tussentijds een was draaien (vergeet alleen niet dat je op vakantie bent;)).

Zoals je leest, de mogelijkheden zijn eindeloos. En dan nog niet te spreken over de mogelijkheden in Dokkum zelf, zoals langs gaan bij de 2 plaatselijke bier-brouwerijen, genieten van de lokale horeca, shoppen in de pittoreske binnenstad of een fiets huren om te genieten van de omgeving. Opzoek naar tips? Wij helpen je graag op weg. 

IMG_6311-scaled.jpg
bottom of page